APA si plantele verzi generalitati H2O.

Apa este cunoscuta sub denumirea de H2O .
Dupa cum toti stim ca toate plantele verzi supravietuiesc in primul rand datorita apei care cade sub forma de ploaie , aceasta prima data spala frunzele de praf inbunatatind capacitatile functionale ale acestora iar ulterior se infiltreaza in pamant facilitand radacinilor plantelor aportul de substante nutritive existente in sol odata cu absortia acesteia de catre radacini.
Apa tot o data va fi absorbita nu numai prin radacini in unele cazur ci si prin toate partile plantelor astfel ca majoritatea muschilor pot reveni la viata dupa zeci pana la sute de ani numai printro simpla hidratare.

duminică, 6 iunie 2010

Apa folosita pentru a tine cat mai mult florile taiate in vaza. Metode utilizate in aceasta privinta.

Apa folosita pentru florile taiate este aceasi cea de la robinet doar ca in acest caz metodele de pregatire sunt diferite astfel ca exista cateva metode mai interesante.
In primul rand florile trebuie sa fie proaspete , in cazul in care acestea sunt mai lesinate inseamna ca sunt dezhidratate calcilu din el nemai putand sa le tina in pozitia normala astfel ca risca sa moara de tot daca nu se intervine cu o hidratare ferma (pana la urma ele ori cum vor muri).
De obicei pana in momentul vanzari florile sut tinute la o temperatura scazuta pentru incetinirea metabolismului 10 - 5 grade celsius in functie de specie , astfel ca in cazul in care sau inmuiat de la caldura isi vor reveni in scurt timp daca le puneti in apa si umpic la racoare asta daca nu au fost prea afectate de caldura.
In cazul in care au fost prea afectate de caldura le puteti pune cu totul in apa (cada si sa le lasati 3 ore sau chiar peste noapte astfel cele care pot sa isi revina isi vor reveni cele care nu isi revin nu mai pot fi asjutate cu nimic asa ca trebuie aruncate , cele ramase se vor curata de frunzele si petalele ofilite.
Se pregateste intrun paharel 50 ml o solutie pe baza de clor in care se introduce 5 - 10 sec codita plantei pentru a distruge bacterile si a stopa evolutia normala a flori (cea de a se ofili) , puneti in vaza apa rece si 3 - 5 picuri de albastru de metil per litru apa aceasta pentru un plus de siguranta.
Aceasta este pentru toate florile dupa care se schimba zilnic apa din vaza si se completeaza cu apa proaspata.
In cazul florilor cu tulpina lemnoasa pregatire prin sterilizarea coditei si tot o data incetinirea metabolismului se poate face prin crestarea coditei acestor flori 5 - 10 cm si introducerea acestei portiuni in apa clocotita circa 15 - 25 sec 20 sec timpul ideal dupa care puneti florile in vaza si puneti apa + albastru de metil.
Astfel florile dumneavoastra vor tin in mdie de 2 ori mai mult decat acelea nepregatite sau carora nu li se schimba apa din vaza zilnic.
Eu ori cum sunt de alta parere ca aceste flori pot fi apreciate mult mai mult daca vin impreuna cu restul plantei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu